ADJECTIVES – PRACTICE TEST 1

,

,

0

Most Common Adjectives In English:

1. How do you do? I’m ______ to meet you.
A) calm
B) lovely
C) pleased
D) helpful
E) lonely

2. Thank you. You’ve been very ______.
A) ideal
B) cruel
C) glad
D) enough
E) helpful

3. Oh, I’m so happy for Meltem now. She is going out with a nice ______ man she met last week at my birthday party.
A) dull
B) smelly
C) fresh
D) young
E) boring

4. Meltem is going out with a(n) ______ young man
from the office.
A) wide
B) tall
C) alright
D) whole
E) middle

5. Meltem is a natural ______ .
A) yellowhead
B) blackhead
C) redhead
D) brownhead
E) whitehead

6. My brother and his friends were making too much
noise. Daddy got really ______ with them.
A) afraid
B) angry
C) kind
D) strong
E) direct

7. Do you see that ______ man walking with a dog?
He lives next door to us.
A) cold
B) kind
C) deaf
D) blind
E) important

8. We want a big ______ table for our dining-room.
A) round
B) empty
C) rough
D) deep
E) hard

9. The weather is ______ today, but yesterday it was
so terrible and stormy.
A) dirty
B) sad
C) calm
D) lazy
E) broad

10. Would you like to live in a(n) ______ country?
A) brave
B) economic
C) middle
D) social
E) foreign

Answer Key:

1: C
2: E
3: D
4: B
5: C
6: B
7: D
8: A
9: C
10: E

Exam Updates

To keep updated on the official results and other updates regarding the conduct of the August 2023 Civil Service Exam CSE-PPT, we advise our visitors to bookmark this page, visit CSC’s official website, follow us on our social media pages:

Facebook Pages:
1. Board Exams PH
2. Board Exams Philippines
3. Criminology PH
4. Fire Officer Exam PH
5. Napolcom Updates PH
6. Civil Service Exam Masterclass

Facebook Groups
1. Civil Service Exam 2023 Community
2. Civil Service Exam Review Group 2023
3. Civil Service Exam Reviewer 2023
4. Civil Service Exam Reviewers 2023
5. LET EXAM PRC UPDATES 2023
6. LET Review 2023 Community
7. Board Exams PH

Disclaimer:

The information provided on this website is for general informational purposes only. While we make every effort to ensure that the information on this website is accurate and up-to-date, we make no representations or warranties of any kind, express or implied, about the completeness, accuracy, reliability, suitability, or availability with respect to the website or the information, products, services, or related graphics contained on the website for any purpose. Any reliance you place on such information is therefore strictly at your own risk. (Read Full Disclaimer)

Comments & Feedbacks:

If you have any thoughts or reactions to this story, please leave them in the comment section below.

Follow us on Facebook and Twitter for the latest updates! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed